Gradovi

Kovač: Stabilizacija odnosa sa susedima

ZAGREB – Novi ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je danas da je stabilizacija odnosa sa susedima jedan od najvažnijih zadataka nove hrvatske vlade.

On je nakon primopredaje dužnosti najavio da će vrlo brzo imati kontakte sa susednim zemljama povodom migrantske krize, prenosi Hina.

„Uskoro ćemo ostvariti kontakte sa susedima, jer je to ionako jedan od najvažnijih zadataka na planu spoljne politike, da sa susedima stabilizujemo odnose, da budu kvalitetniji i, jasno, da jačamo evropsku saradnju Hrvatske“, rekao je Kovač novinarima nakon što mu je dosadašnja ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić zvanično predala dužnost.

Na pitanje kako će se hrvatska spoljna politika pod njegovim vođstvom odrediti prema pitanju migranata i izbeglica, on je rekao da će imati vrlo otvorenu koordinaciju sa svim nadležnim institucijama.

Kovač je dodao da će vrlo brzo stupiti u kontakt s kolegom iz Slovenije i s drugim kolegama, nakon što je to već juče uradio sa mađarskim kolegom.

Foto Tanjug/Z. Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh