Gradovi

Kremlj očekuje od SAD detaljne informacije od smrti Lesina

MOSKVA – Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitri Peskov, danas je izjavio da Kremlj očekuje da SAD pruže „detaljne zvanične informacije“ o smrti Mihaila Lesina, Putinovog saradnika koji je pronađen mrtav u sobi jednog hotela u Vašingtonu prošle godine.

Zvanicni rezultati istrage, objavljeni više od četiri meseca nakon njegove smrti, suprotni su ranijim izveštajima medija da je Lesin umro od infarkta.

Mihail Lesin, saradnik ruskog predsednika Vladimira Putina koji je pronađen mrtav u sobi jednog hotela u Vašingtonu prošle godine, umro je od posledica udarca u glavu, pokazuju rezultati autopsije, saopštili su američki zvaničnici.

Portparol policije distrikta Kolumbija Hju Kar potvrdio je nalaze autopsije da je Lesin zadobio povrede vrata, tela, ruku i nogu, prenosi AP.

Lesin je bio Putinov medijski savetnik koji je pomogao osnivanje informativnog servisa Raša tudej.

Moskva je saopštila da očekuje objašnjenje i zvanične podatke Vašingtona povodom istrage o okolnostima Lesinove smrti, preneo je Tas s.

„Ruska ambasada u SAD je poslala diplomatskim kanalima upit o napretku istrage o smrti ovog ruskog državljanina. Američka strana nam nije dala nikakvu održivu informaciju“, napisala je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Fejsbuku.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh