• Novosti online

  Кристијан Голубовић ухапшен и иде у затвор

  Кристијан Голубовић ухапшен је и спроведен на издржавање казне затвора, јер је Први основни суд закључио да је злоупотребио право подношењем пете молбе за одлагање казне, након што му је крајем прошлог месеца наложено да оде у затвор.

  „Вршилац функције председника Првог основног суда је донела одлуку о одбијању молбе, јер сматра да осуђени злоупотребљава право”, рекла је портпарол суда Ивана Рамић Танјугу.

  Она је додала да је за Голубовићем потом расписана потерница и да је већ лишен слободе.

  Голубовић ће бити упућен на издржавање казне затвора, напоменула је Рамић.

  Овог пута, за разлику од претходних, право на жалбу Голубовића није одложило извршење решења Првог основонг суда управо због злоупотребе права.

  Голубовић је поднео пету по реду молбу за одлагање издржавања затворске казне од осам година затвора почетком марта, због болести блиског члана породице односно мајке.

  Тим потезом опет је, али само за кратко, одложио одлазак у затвор.

  Виши суд у Београду недавно је правоснажно одбио његову четврту молбу за одлагање, па се очекивало да ће Голубовић отићи у затвор, али се онда досетио новог законског разлога за одлагање због болести блиског члана породице.

  Голубовића чека да изрџи у затвору још четири године и четири месеца, пошто је остатак казне провео у притвору, који се урачунава у казну.

  Голубовићу је успевало да последних 15 месеци одлаже извршење казне од доношења правоснажне пресуде Апелационог суда којом је у новембру 2014. године правоснажно осуђен на осам година затвора због препродаје хероина.

  До правоснажне одлуке којом је Виши суд одбио да му одложи издржавање казне, по четврти пут, претходно му је три пута прихватана молба за одлагање, у два наврата због рођења детета, а трећи пут због учешћа у риалитију „Фарма”.

  Четврто одлагање, које му је прошло безуспешно тражио је због „здравствених разлога”, али је Голубовић искористио нови законски разлог за ново одлагање одласка у затвор.

  Против њега се у тужилаштву за високо технолошки криминал води још један поступак због претњи учесници риалитија Фарма Тамари Ђурић, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com