Gradovi

Krivokapić upozorava na pravno nasilje

PODGORICA – Nakon što je podgorička Pobjeda objavila da će odluka vladajućeg DPS da formalno predloži raskid koalicije sa SDP Ranka Krivokapića, pošto je ova stranka uskratila podršku vladi Mila Đukanovića, ubrzati proces na lokalu, iz SDP-a su upzorili da se najavljuju nezakonita razrešenja u državnoj administraciji o čem će, kako kažu, biti obaveštena domaća i međunarodna javnost.

„Iz dana u dan se u medijima koji služe kao fabrike laži DPS-a slavodobitno, u totalitarnom duhu političkih čistki, najavljuje, iz političkih motiva odmazda prema ljudima zaposlenim u administraciji. ‘Imperija uzvraća udarac’ je naslov kojim nesvesno priznaju da je Crna Gora i po njima postala privatno vlasništvo. Da su pogledali najgledaniji nastavak tog filma svih vremena, znali bi da je „Buđenje sile“ – naroda, sudbina i kraj te imperije“, saopšteno je iz te partije, preneli su podgorički mediji.

U SDP podsećaju da je Evropska unija pre nekoliko godina protestovala zbog premijerovih pokušaja da vrši pritisak na državnu administraciju.

„Upozoravamo sve one koji pribegnu ovakvom pravno-političkom nasilju da će uz krivičnu prijavu biti predati nadležnom Tužlaštvu, dok ćemo sve važne međunarodne adrese obavestiti o rušenju pravnog sistema i principa profesionalne i depolitizovane administracije“, navedeno je u saopštenju.

Jedna od najava, kako u SDP-u kažu, pravnog nasilja dolazi iz Ministarstva saobraćaja, od ministra „zbog koga je za budžet Crne Gore nastupila šteta od 8,5 miliona evra u aferi „Limenka““.

„Taj ministar, umesto da podnese političku odgovornost zbog milionske štete koju je naneo građanima Crne Gore, najavljuje nezakonita otpuštanja dela svoje administracije“, stoji u saopštenju.

SDP je uveren da je sve ovo samo uvertira i priprema ambijenta za izborne krađe koje, kako naglašavaju u toj partiji, DPS planira da sprovede instrumentima pritisaka na zaposlene u državnoj administraciji „i svim drugim nezakonitim metodama koje su kroz aferu „Snimak“ opisane i u izveštajima Evropske komisije“.

„Ukoliko misle da će im ovakve i slične prljave rabote zarad opstanka na vlasti po svaku cenu tako glatko proći i biti prećutane i dozvoljene u susret izborima, brzo će se uveriti da su bili u teškoj zabludi“, zaključeno je u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh