Novosti online

Крушевљани обележавају Светски дан вода

Крушевац – Светски дан вода, 22. март, Крушевац и ове године обележава бројним активностима, којима се указује на значај најважнијег природног ресурса и потребу за његовим очувањем.

Директор ЈП „Водовод Крушевац” Милутин Тасић изјавио је да се последњих година перманентно унапређује систем експлоатације и прераде воде са језера Ћелије, одакле ће се пијаћом водом снабдева око 120.000 људи.

– Ових дана обављамо последње припрема за водоснабдевање са Ћелија грађана Ћићевца и Варварина. Велика инвестиција за проширење капацитета водоснабдевања са 600 на око 1.000 литара у секунди је готово завршена, па ће за неколико месеци здраву воду из Фабрике воде у Мајдеву користити око 200.000 грађана – изјавио је директор Тасић.

Поводом Светског дана вода ученици средње Хемијске школе посетиће Фабрику воде на Расини и детаљно се упознати са техничко-технолошким процесом. У Парохијском дому Цркве Лазарице, уз благослов Његовог преосвештенства епископа крушевачког господина Давида, одржана је трибина „Вода – извор живота”, уз приказивање филма „Ин виво”. На Тргу фонтана 22. марта биће представљен едукативни пројекат „Колико знам о пречишћавању воде”, а реализоваће га Завод за јавно здравље Крушевац, стручњаци ЈКП „Водовод – Крушевац”, ПУ „Ната Вељковић”, ученици ОШ „Драгомир Марковић” и представници ЈП „Србијаводе”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh