• Novosti online

  Kuburović: Rešeno oko 900.000 starih predmeta

   

  Kuburović: Rešeno oko 900.000 starih predmeta

   

  Ministarka pravde Nela Kuburović ocenila je danas da su efekti novog Zakona o izvršenju i obezbedjenju, koji je skoro godinu dana na snazi, zadovoljavajući i da je do kraja 2016. godine rešeno oko 900.000 starih izvršnih predmeta, što je u velikoj meri rasteretilo rad sudova.

  Kuburović je na skupu javnih izvršitelja na Kopaoniku kazala da su tim Zakonom proširene nadležnosti javnih izvršitelja, ali da je pojačana i odgovornost Ministarstva pravde i Komore javnih izvršitelja, saopštilo je Ministarstvo pravde.

  U toku prošle godine imali smo 10 disciplinskih postupaka koji su okončani izricanjem disciplinskih mera. Nova Disciplinska komisija je počela da radi u novembru 2016. godine i pred njom je danas šest postupaka u toku. Ona treba da bude korektivni faktor u radu javnih izvršitelja“, rekla je Kuburović.

  Predsednica Komore javnih izvršitelja Srbije Aleksandra Trešnjev rekla je da je za pet godina, koliko izvršitelji postoje u pravosudnom sistemu Srbije poboljšana efikasnost pravosudja.

  Ona je kazala da je Komora radila na ujednačavanju prakse i jednoobraznom načinu postupanja sudova i javnih izvršitelja.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com