Gradovi

Kučinskis: Obezbediti tranzitni put za robu iz Kine

RIGA – Letonski premijer Maris Kučinskis izrazio je danas zainteresovanost za razvijanje saradnje sa Belorusijom kako bi se obezbedio tranzitni put za robu iz Kine preko teritorija te dve zemlje, prenosi letonska novinska agencija LETA.

Kučinskis se danas sastao sa premijerima više zemalja uoči početka Samita Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEE) u Rigi, kojem prisustvuje i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Tokom sastanka sa beloruskim premijerom Andrejem Kobjakovom, Kučinskis je istakao da je Belorusija važan ekonomski partner Letonije, pri čemu je, kako je naveo, fokus na transportnoj i tranzitnoj industriji.

Kučinskis se sastao i sa poljskom premijerkom Beatom Šidlo, kojoj je poručio da Letonija vidi potencijal za saradnju sa tom zemljom u projektima koji se tiču regionalne energetske infrastrukture.

„Zainteresovani smo za primenu projekta najbrže litvansko-poljske gasne konekcije, što će doprineti regionalnom tržištu prirodnog gasa“, rekao je letonski premijer.

Tokom sastanka sa češkim kolegom Bohuslavom Sobotkom, letonski premijer je izrazio zadovoljsto porastom međusobne trgovinske razmene i istakao da Letonija vidi potencijal za razvoj bilateralne trgovine.

Govoreći o situaciji u Evropi, Kučinskis je naglasio da bi težište trebalo staviti na jačanje podrške javnosti i poverenja građana u EU, kao i na unapređenje bezbednosti, socio-ekonomskog razvoja i globalne konkurentnosti Unije, navodi letonska agencija.

Kučinskis je danas u Rigi, zajedno sa kineskim premijerom Li Kećangom, otvorio dvodnevni Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEE).

Vladislavs Proskins/f64 via AP

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Letonski premijer Maris Kučinskis izrazio je danas zainteresovanost za razvijanje saradnje sa Belorusijom kako bi se obezbedio tranzitni put za robu iz Kine preko teritorija te dve zemlje, prenosi letonska novinska agencija LETA.Kučinskis se danas sastao sa premijerima više zemalja uoči početka Samita Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEE) u Rigi, kojem prisustvuje i premijer Srbije Aleksandar Vučić.Kučinskis je danas u Rigi, zajedno sa kineskim premijerom Li Kećangom, otvorio dvodnevni Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEE). AP Photo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh