Novosti online

Курди настављају офанзиву северно од Алепа

У борбама које успешно води сиријска армија на северу Алепа учествују и одреди Демократских снага Сирије, у чији састав улазе Народне заштитне јединице, војне снаге Западног Курдистана. Борбе се против милитаната воде у регионима Азаз и Африн. Министар одбране курдског кантона Африн на северу Сирије Абдо Ибрахим је у интервјуу за „Спутњик” рекао да Демократске снаге Сирије напредују северно од Алепа. Према речима Ибрахима, мноштво села и насељених места ослобођено је од милитаната из редова организација Нусра фронт и Ахрар ел Шам.

Ибрахим је истакао да сиријска армија операцију на северу Алепа спроводи уз подршку руске авијације.

„Војска се креће ка турској граници, успела је да пробије блокаду места Зехре у околини Алепа. Руски војни авиони масовно бомбардују упоришта терориста Нусра фронта и Ахрар ел Шама у околини Азаза“, каже он.

Други саговорник „Спутњика”, званични представник команде Народних заштитних јединица у кантону Африн Фират Халил, изјавио је да су Демократске снаге Сирије успеле да ослободе стратешки важну авио-базу Минак на северу Алепа.

„Око војног аеродрома се још увек воде борбе. Војна база Минак је важан стратешки објекат, с обзиром на то да се налази између градова Тел Фират и Азаз“, истакао је Халил.

Фират Халил је прокоментарисао оптужбе Анкаре на рачун Народних заштитних јединица.

„Турска спроводи политику која је усмерена против Рожаве, северног дела Сирије који насељавају Курди. Турска покушава да представи Курде као терористе у очима светске јавности. Ми у потпуности одбацујемо све оптужбе на наш рачун. Одреди курдске самоодбране нису одреди Радничке партије Курдистана“, каже он.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh