Novosti online

Курт Расел уништио гитару стару 145 година на снимању „Подлих осам”

Лос Анђелес – Глумац Курт Расел случајно је током снимања филма „Подлих осам” Квентина Тарантина уништио гитару стару 145 година, артефакт непроцењиве вредности позајмљен из једног музеја. У филму Џон Рут, кога тумачи Расел, узима гитару од Дејзи (Џенифер Џејсон Ли) и ломи је.

Ужас који се види у филму на лицу Лијеве, како преносе страни медији, није последица њене глуме већ чињенице да је Расел у тој сцени уништио 145 година стари музејски експонат, а не реплику гитаре која је требало да замени тај вредан предмет, пренео је Танјуг.

Директор и кустос музеја Дик Блоак био је запрепашћен када је сазнао шта се десило са гитаром ручно израђеном седамдесетих година 19. века.

„Обавештени смо да је дошло до инцидента на снимању. Разумемо да се такве ствари дешавају, али ипак не можемо то олако да прихватимо”, рекао је Блоак.

Сцена уништавања гитаре написана је у сценарију, али изгледа да Раселу нико није рекао да је у питању непроцењив артефакт.

Музеј је одлучио да више никада не позајмљују гитаре за потребе филмских продукција.

„Не можемо да верујемо да се то десило. Није у питању новац, већ очување историје америчке музике и наслеђа”, нагласио је Блоак

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh