Gradovi

Lagard za šire finansijske instrumente iz predostrožnosti

VAŠINGTON – Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard izjavila je danas da će cene nafte i drugih sirovina ostati niske još izvesno vreme i najavila da će Fond razmotriti jačanje i širenje svoje ponude finansijskih instrumenata iz predostrožnosti.

U govoru na Univerzitetu Merilend, Lagardova je rekla da razvijene ekonomije treba da preduzmu korake da podrže rast putem prilagodljive monetarne politike i ulaganja u infrastrukturu, dok privrede u usponu mogu da pomognu povećanjem ne-robnih prihoda i vođenjem fleksibilnijih politika deviznog kursa, izveštava Rojters.

Ona se založila za jačanje mreže globalne finansijske bezbednosti, kako bi se ograničili efekti kineskog ekonomskog usporavanja, iznoseći u tom smislu nekoliko detalja.

„Moglo bi se razmišljati o jačanju i širenju globalnih finansijskih instrumenata iz predostrožnosti koji koriste svima“, rekla je Lagardova.

Kako je dodala, „mogla bi da se poveća i bezbednosna mreža… tokom sledećih nekoliko meseci, MMF će razmatrati sa zemljama članicama ova i druga pitanja u vezi sa međunarodnim monetarnim sistemom“, prenosi britanska agencija.

AP Photo/Michel Euler

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh