Gradovi

Lagunin književni klub: Nevidljivi sati, Dejvida Mičela

BEOGRAD – Prvog petka u maju, (6. maja) po već ustaljenoj praksi koja se održava svakog meseca skoro dve godine, u knjižari Delfi u SKC-u biće održan Lagunin književni klub posvećen romanu „Nevidljivi sati“ Dejvida Mičela, najavila je organizator tribine PR menadžer Tanja Vučković.

„Nevidljivi sati“ su roman savremenog svetskog klasika Dejvida Mičela, koji je svetsku slavu stekao romanom „Atlas oblaka“, po kojem je snimljen i film.

O Mičelovom književnom stvaralaštvu, sa posebnim osvrtom na novi roman „Nevidljivi sati“ govoriće književni kritičar Zoran Janković, dramaturg Dimitrije Vojnov i pisac Petar Grujičić.

„Bogati nezaboravnim likovima i mogućim svetovima, ‘Nevidljivi sati’ su kaleidoskopski roman kakav je mogao da sastavi samo pisac koga je ‘Washington Post’ nazvao ‘književnikom koji nam pokazuje budućnost književnosti'“, istakla je Vučkovićeva.

Pošto se posvađala s majkom zbog dečka, petnaestogodišnja Holi Sajks beži od kuće i svog starog života.

Holi, međutim, nije obična odbegla tinejdžerka. Ona je osetljivo dete kome su se nekada obraćali glasovi „Radio ljudi“, kako ih je nazvala, jer Holi je provodnik za parapsihološke fenomene. Dok luta kroz englesku provinciju vizije počcinju da se ređaju, a njena stvarnost da nalikuje na košmar.

Njen beg je, medutim, tek uvod u strašne dogadaje koji će ostaviti neizbrisive ožiljke na njenoj porodici. Ta nerešena misterija odjekivaće kroz decenije Holinog života i uticati na sve ljude koje Holi voli – pa cak i na one koji se još nisu rodili.

„Nevidljivi sati“ su nagrađeni roman u kojem se sudaraju žanrovi, putovanje oko sveta i kroz vreme.

Učesnici trtibine će govoirti o satiričnom aspektu Mičelove proze, o ubedljivoj promeni pripovedačkog glasa pri svakom novom segmentu, celinama unutar celine.

Mičel je dobitnik „World Fantasy Award 2015“ za ovaj roman i još jednom se našao u užem izboru za Bukerovu nagradu.

Sve do 6. maja „Nevidljivi sati“ se mogu kupiti na popustu od 30 odsto u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.

Foto Tanjug/ T.Valič, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh