Društvo

Leskovac moli: novo srce za Milošev osmeh

novo srce

UMESTO da se, kao i poslednjih godina, predano bavi naučnim istraživanjima, tridesetogodišnji Miloš Nikolić, doktor bioloških nauka, ovih dana vodi bitku za svoj život

Početkom 2013. godine, ovom mladom Leskovčaninu iznenada su dijagnostikovane srčana insuficijencija i apsolutna aritmija. Odgovarajućom terapijom Miloševo zdravlje držano je pod kontrolom, ali se pre dva meseca naglo pogoršalo. Jedini spas za njega sada je – transplantacija srca.

– Rezultati analiza pokazuju da Miloševo srce radi sa samo 15 odsto snage – kažu njegove kolege iz Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ Univerziteta u Beogradu.

– Zbog vrlo lošeg zdravstvenog stanja, on je sada u bolnici gde mu se rade sve neophodne analize i pripreme za transplantaciju. Ali rezultati ovih analiza su pokazali i da se operacija mora uraditi u nekoj od evropskih klinika za transplantaciju srca. A najbliže su u Zagrebu, Beču i Gracu.

Međutim, Miloševe kolege koje svim snagama pokušavaju da mu pomognu kažu da je za transplantaciju srca u tim klinikama potrebno najmanje 120.000 evra.

– Ova svota je za Miloševu porodicu, koja živi u Leskovcu, nedostižna – kažu zaposleni u Institutu „Siniša Stanković“.

ŽIRO RAČUNI DA bi prikupile sredstva za transplantaciju, Miloševe kolege iz Instituta „Siniša Stanković“ otvorile su SMS broj 8174 za sve tri mreže, kao i račune u Komercijalnoj banci na ime Miloš Nikolić. Broj dinarskog računa je 205-9011006267062-74, a deviznog 9031022192480.
milos srce

– Majka i brat su mu nezaposleni, a kada je imao devet godina ostao je bez oca koji je preminuo od infarkta.

Miloševa majka je vrlo požrtvovana, nikada se ne žali, iako je u vrlo teškoj situaciji.

Trenutno je uz Miloša, neprestano mu pruža podršku i nada se da ćemo mi, njegove kolege i prijatelji, uspeti da sakupimo novac za transplantaciju.

Pokrenuli su, kažu, veliku akciju, oformili grupu na „Fejsbuku“ – „Srce za Milošev osmeh“, obavestili sve fakultete i institute Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, kolege u inostranstvu i brojna preduzeća u Srbiji.

– Dosad, nažalost, nije prikupljena ni desetina potrebnog novca neophodnog za transplantaciju, a srce mu sve teže i sporije kuca – kažu Miloševe kolege. – Naša jedina želja je da mu pomognemo, da ozdravi i da se vrati svojoj nauci. Jer, Miloš je perspektivan mladi naučnik, vredan i požrtvovan kolega, vedar i dobar prijatelj, omiljen u društvu.

Izvor: Večernje novosti

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh