Gradovi

Libijsko tužilaštvo: Tela srpskih državljana preneta u Tripoli

TRIPOLI – Tela otetih službenika ambasade Srbije u Libiji, Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su poginuli u američkim vazdušnim udarima u Libiji, prebačena su u Tripoli, saopštilo je danas libijsko tužilaštvo.

Kako prenosi sajt „Libija herald“, tužilaštvo je u saopštenju potvrdilo da je u Tripoli preneto oko 40-tak tela, među kojima su i dvoje srpskih diplomata, nastradalih u bombardovanju kod Sabrate.

Tužilaštvo je navelo da je „sprovelo neophodne istražne radnje“ na mestu vazdušnih udara u mesto Gaser Alalga, osam kilometara zapadno od Sabrate.

U saopštenju se potvrđuje da je tužilaštvo pregledalo „više od 40 tela“ u bolnici u Sabrati, koja su ispitali zdravstveni zvaničnici.

Libijsko tužilaštvo navodi da su sa svih tela uzeti DNK uzorci i otisci prstiju, kao i da su napravljene fotografije, prenosi „Libija herald“.

Ovo zvanično saopštenje, kako prenosi portal, sledi posle spekulacija o tome da je u zgradi bilo i do 60 pripadnika takozvane Islamske države.

Uzete su i izjave od preživelih sa mesta vazdušnih udara.

Oni su potvrdili da su „pripadnici Islamske države“ i da su „došli u Libiju na obuku i da iz te zemlje vrše terorističke aktivnosti u Tunisu“, objavilo je libijsko Ministarstvo.

AP Photo/Mohamed Ben Khalifa

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh