Novosti online

Лидл купио седам плацева у Београду

Још 20 малопродајних објеката немачког дисконтног ланца „Лидл” биће изграђено у Србији ове и следеће године, потврдили су представници ове компаније на састанку с премијером Александром Вучићем. Овај ланац је у главном граду за сада купио седам локација и то – две у општини Нови Београд и по једну у општинама Раковица, Вождовац (Трошарина), Палилула (Борча), Звездара и Земун.

Али у дугорочним плановима „Лидла” је, како сазнајемо, изградња чак 20 објеката само у Београду.

У Србији је прва „Лидл” продавница већ изграђена у Смедереву, а до маја 2017. биће завршен и дистрибутивни центар у Новој Пазови.

Куповаћемо јефтиније
Код одабира локације овај немачки дисконтни ланац и у Србији се фокусирао на фреквентна места, са добром саобраћајно­техничком повезаношћу. Дисконтери у области хране и остале робе широке потрошње улазе на велика врата, са великим бројем новоотворених објеката у исто време. Долазе да остану, јер је реч о дугорочним инвеститорима у малопродају. Присуство „Лидла” ће у Србији, сматрају стручњаци, убрзано и трајно променити конкурентске односе и на нашем тржишту, а сасвим сигурно и навике потрошача који ће коначно имати прилику да купују производе по нижим ценама од оних на које су навикли. Продајна површина објеката „Лидл” обично износи од 800 до 1.300 квадрата, са

додатних 200 – 650 квадрата за складиште и помоћне просторије. Обично по објекту имају од 80 до 150 паркинг места.

После тога, истовремено ће бити отворени сви малопродајни објекти ове компаније који ће запошљавати око 1.000 људи. – Дугорочни план „Лидла” је да у Србији отвори 100 малопродајних објеката – истакао је Драган Чигоја, директор компаније „Лидл” за Србију.

Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација, потврдио је за „Политику” да ће до маја 2017. године бити завршен дистрибутивни центар „Лидла” у Новој Пазови одакле ће се обављати комплетна логистика. Реч је о објекту од 50.00 квадрата који би, претпоставља се, већ од јесени следеће године био у функцији.

– Све иде по плану и што је најважније Србија ће коначно добити првог дисконтера – ланац који продаје робу јевтиније и до 30 одсто у односу на конкуренцију – каже Љајић.

Александар Вучић је захвалио представницима компаније на указаном поверењу, жељи да изграде објекте „Лидла” у Србији и ангажују домаће добављаче за своје продавнице, саопштено је из Владе Србије после састанка.

Премијер је истакао да је долазак „Лидла” значајан за српску привреду, јер ће српски произвођачи преко тог ланца моћи да извозе и пласирају широм света робу коју производе у Србији.

Вучић је указао на важност немачких инвестиција и рекао да Влада Србије ради на побољшању пословног амбијента, како би привукли што већи број страних инвеститора, који ће у своје пословање укључити домаће компаније и добављаче.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh