Gradovi

Ljajić: Dom trubača mora biti gotov do Sabora

GUČA – Posle 55. godine trubači će u Guči dobiti svoj Dom, na površini od 1.400 kvadratnih metara, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je prisustvovao početku radova na izgradnji tog objekta.

Ljajić je rekao da je vrednost investicije 45 miliona dinara, a objekat će imati 27 soba sa 160 ležajeva.

„Svi orkestri koji se nađu u finalu biće smešteni ovde. To će sa jedne strane olakšati organizaciju manifestacije, samim tim predstavlja i uštedu za organizatore. Samim tim podižemo na viši nivo Sabor trubača u Guči“, istakao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, dom će raditi tokom cele godine u funkciji sportskog turizma, rekreativne nastave, a služiće i za održavanje različitih privrednih aktivnosti, dodajući da će ovo podići Guču kao turističku manifestaciju i van Sabora.

„Investicija je vrednosti 45 miliona dinara, a ministarstvo je opredelilo 20 miliona. Očekujemo da će 56. Sajam trubača biti dočekan sa ovim Domom potpuno opremljenim i spremnim za prijem svih 160 trubača koji će biti u finalnom delu takmičenja“, smatra Ljajić.

On navodi kako Ministarstvo i vlada treba više da ulaže na promociji same manifestacije, jer je cilj da se sadašnjih 20 odsto inostranih gostiju, poveća na 30 odsto, a možda i više.

„I ove godine ćemo kao i prošle pomoći organizaciju same manifestacije. Prošle godine smo pomogli sa pet miliona, a i ove godine ćemo opredeliti sličan iznos. Prvi put čujem za problem, ali ako postoji problem oko 10 miliona mi smo spremni da izdvojimo još 10 miliona. Uglavnom ovaj Dom mora da bude spreman za 56. Sajam trubača“, zaključio je Ljajić.

Foto Tanjug, T. Valič

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh