Gradovi

Ljajić: Situacija po pitanju poplava danas bolja nego sinoć

Ljajić:: Oko 70 kuća ugroženo

PRIJEPOLJE – Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je situacija u poplavljenim područjima, koja je obišao, danas mnogo bolja nego sinoć i poručio da veruje da neće biti novih poplava i izlivanja reka.

„Situacija se prati, dežuramo 24 sata dnevno. Verujem da neće biti novih iznenađenja, jer ovog puta su se i građani i privatni sektor, kao i država, vojska i policija, uključili da preventivno deluju. Verujem da neće biti novih poplava i novih izlivanja reka, ali moramo da budemo jako oprezni i pripravni da sprečimo ono najgore“, naglasio je Ljajić u Prijepolju.

On je istakao da je sinoć i jutros obilazio sva kritična mesta i istakao da je situacija danas mnogo bolja nego sinoć kada je, kako je rekao, bilo nekoliko kritičnih mesta gde je pretila poplava ili ponovljena poplava posle onih od pre tri-četiri dana.

Ljajić je naglasio da će Vlada Srbije pomoći poplavljenim područjima, i to ne samo opštinama u kojima je proglašena vanredna situacija, već svim domaćinstvima koja su pretrpela veće štete tokom poplava.

„Do sada smo imali prilike da vidimo, više na osnovu oblizaka nego na osnovu rada komisije, da je oko 70 kuća ugroženo, a najveća šteta pričinjena je beloj tehnici i nameštaju u tim domaćinstvima. Štete ima i na nekoliko privrednih subjekata, a sinoć smo videli fabriku obuće u kojoj je gotovo sav repromaterijal stradao“, naveo je Ljajić.

Prema njegovim rečima, stradala su i mala poljoprivredna gazdinstva.

„Kada komisija završi rad imaćemo tačnu procenu štete. Kako je moglo da bude, ovo je uslovno rečeno i podnošljivo“, zaključio je Ljajić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh