Novosti online

Љиљана Пекић: Заслужен шамар демократама

То што је споменик Бориславу Пекићу данас открио лидер СНС Александар Вучић сам писац би сматрао „заслуженим шамаром демократама”, уверена је Пекићева супруга Љиљана.

На сајту borislavpekic.com, наиме, један од посетилаца поставио је питање Љиљани Пекић шта би писац мислио о томе што му споменик открива Александар Вучић.

„Мислим да би рекао да је шамар који је овим гестом додељен демократима заслужен”, одговорила је Љиљана Пекић.

Она је подсетила да је ДС на власти на Врачару 22 године, практично од смрти Пекића, а да су у Србији били на власти 12 година, те да је било довољно времена да се неко присети да ода почаст.

„Он није био особа која је то очекивала, али ја јесам”, написала је Љиљана Пекић, преноси Танјуг.

Одговарајући на оцену посетиоца да она данас учествује у промоцији власти која је срозала културу на најнижи ниво и да би пре требало да се огради, као и писац Филип Давид, Љиљана Пекић је написала да данас учествује у одавању почасти Пекићу.

„То је почетак и крај приче”, каже госпођа Пекић.

„Овај споменик ће бити ту кроз сто година када ни Ви ни ја нећемо бити ту”, поручила је она.

„То што га се демократе нису сетиле 24 године је на њиховој савести, а не на мојој. Ја са својих 84 година сам посветила свој живот Пекићу и после његове смрти његовом раду, и Ви немате право да ме судите. Мој узор је Пекић који у најгоре време комунизма није вратио ни једну награду, Ваш може слободно да буде Филип Давид и његово ограђивање, чије би боље место било у некој његовој писаној речи”, навела је Пекић.

Књижевнику Бориславу Пекићу, који је био један од оснивача Демократске странке, данас је откривен споменик на Цветном тргу у Београду, у присуству његове супруге Љиљане и поштовалаца.

Споменик је открио премијер Александар Вучић.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh