Novosti online

Лончар: Нападају ме због резултата Министарства здравља

„Имамо предизборну кампању и људе који не могу да се помире са тим да је Србија кренула напред. Долази до велике нервозе, па се помињу ствари од пре 15 година, које су надлежни органи решили и ставили тачку на то”, рекао је јуче министар здравља Златибор Лончар гостујући у Дневнику ТВ Пинк.

Ово је био одговор министра на оптужбе КРИК-а да је 2002. године потписао уговор о куповини стана за 30.000 евра са Јеленом Калинић, супругом припадника „земунског клана” Сретка Калинића, а да није могуће утврдити да ли је тај новац икада исплаћен. Новинари КРИК-а написали су да министар није желео да открије да ли је стан платио или добио као поклон од криминалаца, као и да га је девет месеци касније продао за 50.000 евра.

„Реч је о ауторском тексту Родољуба Миловића, смењеног полицајца који не може да поднесе чињеницу да је разрешен дужности као ни то да су неке истраге при крају и да ће јавност Србије сазнати ко је он и шта је радио. Миловић смисли текст у својој глави, онда позове Војислава Јенића, правоснажно осуђеног на више од пет година затвора за трговину дрогом и за друга кривична дела. Он то узме, носи код Дојчиновића и објашњавају му шта и када треба да напише”, рекао је Лончар на ТВ Пинк.

Родољуб Миловић је, подсетимо, бивши начелник Управе криминалистичке полиције, који је смењен у јуну 2014. године. Стеван Дојчиновић је новинар и уредник КРИК-а. Упитан о мотивима за овакве нападе, Лончар је рекао да није украо ниједан динар, наместио тендер, проневерио нити урадио нешто сумњиво, док са друге стране, његово министарство остварује резултате који су видљиви, што очигледно некоме смета.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh