Gradovi

Lončar: Ne može niko nikoga da bije,ovo nije divlji zapad

Ministarstvo unutrašnjih poslova poslalo je danas obaveštenje svim policijskim upravama da u dogovoru sa zdravstvenim ustanovama šalju policijske patrole, radi veće bezbednosti, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

BEOGRAD – Ministarstvo unutrašnjih poslova poslalo je danas obaveštenje svim policijskim upravama da u dogovoru sa zdravstvenim ustanovama šalju policijske patrole, radi veće bezbednosti, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar je novinarima u Kliničkom centru rekao da će policija biti ili u uniformi ili u civilu i da će biti angažovana prema procenama zdravstvenih ustanova.

Na pitanje zašto nema policijske patrole u Kliničkom centru, iako je juče najavljeno da će ih biti u svim ustanovama, Lončar je rekao da su oni danas tu, ali u civilu zbog posete zvanica.

„To je poruka da nikome ne padne na pamet da napada zdravstvene radnike. Ne može niko nikoga da bije u zdravstvenim ustanovama. Ovo nije divlji zapad, ovo je država i mi ćemo to da regulišemo“, rekao je Lončar.

On je istakao da neće biti nikakvih dodatnih troškova zbog uvođenja policijskih patrola u zdravetsnim ustanovama, jer je to redovna dužnost policije, poput policijskih patrola u školama, dakle da će policajci samo biti preusmereni.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je juče da je u dogovoru sa MUP donelo odluku o stalnom prisustvu policijskih patrola u zdravstvenim ustanovama radi veće bezbednosti zaposlenih, a nakon još jednog napada na lekara u GAK Narodni front u Beogradu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh