Gradovi

Madaja: Od gladi umrele 32 osobe, medicinska pomoć na putu

NJUJORK – Pokretna klinika i tim zdravstvenih radnika su na putu ka Madaji, sirijskom gradu pod opsadom u kojem su 32 osobe umrle od gladi u prethodnih mesec dana, saopštile su danas agencije Ujedninjenih nacija.

Sirijska vlada je dala dozvolu mobilnoj klinici sirijskog arapskog Crvenog polumeseca da uđe u grad i sprovede vakcinaciju, rekao je na konferenciji za novinare Tarik Jašarević iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Komitet za pomoć lokalne zajednice rekao je zvaničnicima Svetskog programa za hranu da su 32 osobe umrle od gladi u poslednjih 30 dana, navela je portparolka tog programa Betina Lušer, prenosi Rojtes.

UU se nadaju da će sledeće sedmice moći da pošalju konvoje u Madaju i gradove pod opsadom pobunjenika Fua i Kefraja, ali nije određen datum za Zabadani, rekla je portparolka Kancelarije za koordinaciju humanitarnih poslova UN Džens Lerke.

Međunarodni fond za decu i omladinu Ujedinjenih nacija (UNICEF) potvrdio je danas da postoje slučajevi teške neuhranjenosti među decom u Madaji.

AP Photo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh