• Novosti online

  Мађарски суд пустио Ђорђа Вишекруну на слободу

  Суд у Мађарској пустио је данас на слободу некадашњег функционера Српске напредне странке (СНС) Ђорђа Вишекруну, који је, како су јавили поједини медији у Србији, прекјуче био ухапшен због наводних претњи државном врху Србије, а дан пре хапшења поједини портали су пренели вест да је на Вишекруну покушан атентат.

  „Ослобођен је и на путу је за Холандију”, казали су агенцији Бета чланови породице Ђорђа Вишекруне.

  Његов кум и пријатељ Дејан Несторовић рекао је новинарима да је Вишекруна „у авиону за Холандију”, где живи у последњих неколико година због наводних претњи које је добијао у Србији.

  Несторовић је казао да оштро осуђује понашање лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића јер је „злоупотребљавао” случај хапшења Ђорђа Вишекруне.

  Како је прекјуче речено у Вишем суду у Београду, Вишекруна се терети за кривично дело угрожавање сигурности и прогањање.

  Поједини портали пренели су да је на Вишекруну наводно у суботу покушан атентат, тако што су му двојица пришла са леђа и ударила га, са намером да га баце са тврђаве у Будиму.

  Вишекруна је након тога наводно био смештен у болницу у Будимпешти.

  Вишекруна је некада био функционер СНС-а, а 2013. оптужио је појединце из своје бивше странке да стоје иза његовог тадашњег привођења и „лажних оптужби” .

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com