Novosti online

Мајка и син настрадали у пожару у Новом Београду

Осамдесетдеветогодишња Нада Атанацковић и њен шездесетогодишњи син Милоје – Мића Атанацковић настрадали су у пожару који је око пола пет избио у њиховом стану на осмом спрату зграде у Улици Милутина Миланковића 40. Из запаљеног стана у Новом Београду успела је да изађе једино њихова шнауцерка Беатриса, коју су после завршеног полицијског увиђаја одвезли и о њој се побринули запослени из „Ветерине Београд”.

О Беатриси ће до априла бринути „Ветерина Београд”
Средња бибер-шнауцерка Беатриса смештена је, како сазнајемо, у објекту ЈКП „Ветерина Београд” где ће боравити до почетка априла.– Беатриса је чипована и по закону у идућих месец дана не може бити дата на усвајање. Мора се прво проверити да ли има неко од родбине, а жели да је одведе код себе. За то време боравиће код нас, јер ми у оквиру зграде имамо могућности да је сместимо док не буде нађено коначно решење. Она ће у наредна два дана бити и под контролом ветеринара како би се утврдило да не болује од неке болести. У случају да је после 30 дана нико не преузме, биће дата на усвајање – рекао је Будимир Грубић, в. д. директора ЈКП „Ветерина Београд”.

Пожар је највероватније избио у спаваћој соби. Сумња се да га је изазвала запаљена свећа јер је Атанацковићима дуже време била искључена струја. А стан је, како кажу комшије, био пун старих ствари које је Мића годинама доносио. Према речима суседа, Мића је када је избио пожар изашао из стана, али се вратио по мајку и потом се највероватније угушио од дима. Претпоставља се да је приликом газдиног изласка и пас успео да истрчи из стана који је горео.

– Нада и Мића су, од када је умро Божа, њен муж и Мићин отац, живели сами. Она је била готово непокретна и већ две године није, осим када је то било преко потребно, излазила напоље. Божа је био војно лице па је Нада имала пензију, због чега је Мића сваког месеца ангажовао такси да је одвезе до „Поштанске штедионице”. То је било право мучење за њу јер се она једва кретала – причају комшије.

И Мића је, према њиховим речима, имао каква-таква примања јер је некада радио у Пошти и то у згради на Главној железничкој станици на разврставању писама.

– Био је ожењен, али се развео и чини ми се да је од тада све кренуло по злу. Почео је да се опија, сакупља и препродаје ствари на „бувљаку”. Оно што није могао да прода остављао је на терасу, али и уносио у стан. Пре неколико дана и терасу је затворио неким шперплочама – причају комшије које су га прексиноћ виделе испред зграде са нарамком ружа.

– Свакој комшиници која је прошла честитао је Дан жена и поклонио јој ружу – сведоче његови суседи.

Мића је већ годинама био познат у крају као неко ко воли псе.

– До прошле године имао је два пса. Једну куцу је лане неко отровао, па је остала Беатриса. Била је много везана за њега. Верујте ми, да када су изнели Мићу из стана Беатриса је почела тужно да цвили и завија, легла је поред њега, а када су погребни радници пошли да унесу тело у комби, она је за њим ушла у возило. Једва су је задржали – прича један од суседа.

Ватра је јуче оштетила и стан на деветом спрату, док се вода од гашења пожара слила код комшија испод. Једно време цела зграда је била без струје, због чега нису радили ни лифтови.

Према речима ватрогасаца, они су после позива, који им је упућен неколико минута пре пет часова, врло брзо стигли до зграде у којој је у стану већ увелико буктао пожар.

– Успели смо врло брзо да развучемо црева и кренемо да гасимо, али се пламен подвукао и прешао на терасу стана изнад. Ипак, и то смо брзо угасили. У овој интервенцији ангажовали смо 29 ватрогасаца и девет возила, а неке од комшија смо због густог дима морали и да евакуишемо – рекао је Раде Милошевић, начелник Управе за ванредне ситуације у Београду.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh