Gradovi

Makedonija zatvorila granice za ilegalne migrante

SKOPLJE – Makedonija je potpuno zatvorila svoje granice za ilegalne migrante, nakon što su Slovenija i Srbija objavile oštrija ograničenja za ulazak migranata, izjavio je danas agenciji Rojters neimenovani policijski zvaničnik.

Prema navodima makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova, niko od migranata nije danas ušao iz Grčke.

Balkanska izbeglička ruta od ponoći je praktično zatvorena nakon što je Slovenija počela da primenjuje novi režim ulaska u Šengensku zonu i prestala da dozvoljava ulazak migrantima bez validnih pasoša i viza.

Nakon odluke Slovenije, Srbija će sve mere usaglašavati sa Evropskom unijom i recipročno ih primenjivati na svojim južnim i istočnim granicama, najavio je MUP Srbije.

„Imajući u vidu novi režim koji je primenila članica Evropske unije, Srbija ne može dozvoliti da postane sabirni centar za izbeglice tako da će sve mere usaglašavati sa EU i recipročno ih primenjivati na svojim južnim i istočnim granicama, prema Makedoniji i Bugarskoj“, saopštio je MUP Srbije.

U međuvremenu, hrvatski ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić rekao je za RTL da od ponoći i Hrvatska menja pravila i da će na teritoriju te zemlje ubuduće moći da uđu samo oni s važećim putnim ispravama.

Istovremeno, grčka agencija ANA je javila da u kampu u Idomeniju ima oko 13.000 ljudi.

Uslovi u kampu su, kako se navodi teški jer poslednjih dana jako pada kiša.

AP Photo/Visar Kryeziu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh