Gradovi

Mali i Li Mančang o projektima prerade otpadnih voda

BEOGRAD – Gradonačelnik Siniša Mali sastao se danas u Begradu sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom sa kojim je razgovarao o saradnji na projektima prerade otpadnih voda.

Sastanku su prisustvovali predstavnici dve kineske kompanije, CMEC (Ćina Maćinery Engineering Corporation) i CAIDC (Ćina-Africa Investment and Development Co. Ltd.).

Tom prilikom, kako je saopštio Beoinfo, razgovaralo se o mogućnostima ulaganja pomenutih kompanija u gradske projekte, pre svega u projekat izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda, kao i druge infrastrukturne projekte koji će se u narednom periodu realizovati na gradskom nivou.

Predstavnici Grada Beograda će razmotriti modele ulaganja sa predstavnicima kineskih kompanija, uključujući tu i mogućnosti povoljnog finansiranja ovih projekata od kineskih finansijskih institucija.

Pored toga, bilo je reči i o učešću drugih kineskih kompanija u projektu javno-privatnog partnerstva za zamenu 7. 000 liftova u zgradama koje održava Javno preduzeće „Gradsko stambeno”, gde se u narednim mesecima očekuje raspisivanje tendera.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh