Gradovi

Mali i Nikoluzos o saradnji u turizmu i kulturi

Gradonačelnik Siniša Mali sastao se danas sa gradonačelnikom Krfa Konstantinosom Nikoluzosom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u turizmu, ali i u oblasti kulture i zaštite srpskog kulturno-istorijskog nasleda na Krfu.

BEOGRAD – Gradonačelnik Siniša Mali sastao se danas sa gradonačelnikom Krfa Konstantinosom Nikoluzosom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u turizmu, ali i u oblasti kulture i zaštite srpskog kulturno-istorijskog nasleda na Krfu.

Nikoluzos je u poseti Beogradu povodom 38. Međunarodnog sajma turizma.

Kako je rekao gradonačelnik Mali, Krf svake godine ima predstavljanje turističke ponude na Beogradskom sajmu turizma.

„Nadam se da ćemo i ubuduće održavati kontinuitet susreta“, rekao je Mali, a saopštila Gradska uprava.

On je dodao da na Krfu postoji veliko „spomeničko“ i istorijsko naslede Srbije iz Prvog svetskog rata o kojem grčki prijatelji brinu, te napomenuo da se razgovaralo i o načinima na koje Beograd može d se ukljuci u restauraciju tih kulturnih dobara.

Mali je podsetio da gad Beograd i opština Krf imaju potpisanu Povelju o bratimljenju, u kojoj su navedene oblasti saradnje kultura, obrazovanje, turizam, medicina i sport, i najavio da se u svim tim sferama planiraju nove aktivnosti.

Sastanku su prisustvovali opunomoceni ministar u ambasadi Grčke u Beogradu Haralambos Kunelakis, zamenik gradonačelnika Krfa za kulturu Manos Raptis, gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković, gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh