• Novosti online

  Mali: Kao ministar finansija imam velike planove

   

   

  Novoizabrani ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je večeras da kao ministar finansija ima velike planove, da podrži makroekonomsku stabilnost, nastavi sa odgovornom fiskalnom politikom i vodi računa o svakom dinaru gradjana Srbije.

  On je za Radio Televiziju Srbije rekao da mu je prevashodno važno da već naredne godine udeo javnog duga u bruto domaćem proizvodu (BDP) bude ispod 50 odsto.

  „Nije cilj ministra finansija samo da čuva kasu nego da obezbedi novac za sve razvojne projekte“, ocenio je Mali.

  On je kazao da je potrebno obezbediti novac za ulaganje u infrastrukturu, nove fabrike, u nova radna mesta, za smanjenje nezaposlenosti.

  Mali je rekao da je potrebno povećanje plata i penzija ove godine i da „odgovorna fiskalna politika koju je Vlada Srbije vodila u proteklom periodu daje mesta za takvo povećanje“.

  „Mislim da je fer da svi oni koji su podneli teret reformi u prethodnom periodu sada i vide korist od tih reformi“, ocenio je on.

  Kako je rekao, cilj je da budžet Srbije bude što veći, a za njega kao ministra je „najveći izazov da stopa ekonomskog rasta bude što veća, jer to znači i investicije u infrastrukturu i nastavak gradnje“.

  „Sve što radimo meri se time koliko je kvalitet života ljudi u zemlji povećan i koliko je životni standard veći“, rekao je Mali.

  Skupština Srbije izabrala je danas Sinšu Malog za novog ministra finansija.

  Za izbor dosadašnjeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog za ministra, od 184 poslanika glasala su 154.

  Protiv predloga bilo je 30 poslanika, uzdržanih nije bilo kao ni onih koji nisu glasali.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com