Gradovi

Mali: Nismo želeli da pravimo diskriminaciju među učenicima

Mali: Nismo želeli da pravimo diskriminaciju među učenicima

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da se šest mladih matematičara nije pojavilo na balkonu Starog dvora, kako ostalih više od 50 učenika beogradskih osnovnih i srednjih škola, koji su tokom prošle godine takođe osvojili medalje, ne bi bili diskriminisani.

„Više od 50 učenika osnovnih i srednjih škola je osvojilo medalje tokom prošle godine i imali smo najbolju nameru da ih sve pozovemo da dođu na balkon, ali je to bio bezbednosni rizik“, rekao je Mali novinarima prilikom obilaska preduzeća Gradska čistoća.

On je naglasio da niko nije hteo da pravi diskriminaciju između tih šest i preostalih 50 đaka, a toliko broj učenika bio bi bezbednosni rizik.

„Ne dao Bog da se nešto desi, onda biste nas pitali zašto niste vodili računa o tome“, rekao je Mali.

Kako je dodao, Grad Beograd će tokom manifesticije Dani Beograda napraviti poseban prijem za te učenike u Skupštini grada.

„Želimo sve da ih pozovemo i da im pokažemo da nam je stalo do toga da naši mladi, koji su najbolji u nečemu što su radili, dobiju podršku i grada i svoje države“, objasnio je Mali.

Na pitanje novinara zašto je bilo najavljeno da će se matematičari pojaviti na balkonu, gradonačelnik je ponovio da nije želeo da se pravi diksriminacija između učenicima, a fizički i iz bezbednosnih razloga nije bilo moguće da se svi pojave na balkonu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh