Gradovi

Mali: Otpisivanje duga Er Srbiji deo programa konsolidacije

Mali: Otpisivanje duga Er Srbiji deo programa konsolidacije

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je otpisivanje duga Er Srbija deo programa restrukturiranja i konsolidacije i da bez toga ne bi bilo te aviokompanije, niti bi njeno poslovanje bilo tako uspešno.

„U programu konsolidacije je rečeno da će Etihad uložiti do 100 miliona dolara i da će Vlada Srbije uložiti neki novac. Etihad je nama izašao u susret i rekao „ako nemate novca, onda možemo i da se prebijemo sa taksma prema aerodromu“, rekao je Mali koji je i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije.

On je novinarima u GSP u Beogradu rekao da to piše u članu 255 ugovora između Etihada i vlade, koji je objavljen na sajtu Vlade Srbije.

„U članu 255 jasno piše koje su obaveze Etihada, koje su obaveze Vlade Srbije i po pitanju preuzimanja dugova i po pitanju ulaganja u obrtni kapital, odnosno funkcionisanja avio kompanija“, kaže Mali.

Na pitanje novinara zašto vlada traži od beogradskog aerodroma da Er Srbiji otpiše dug od 22 miliona dolara, Mali je rekao da ne otpisuje i da je to deo programa restrukturiranja i konsolidacije.

„Da nema toga, ne bi bilo ni avio kompanije, da nema avio kompanije, ne bi bilo ni aerodroma. Samo uzmite veliku sliku svega toga“, rekao je Mali.

Mreža KRIK objavila je juče da je Vlada Srbije zatražila od Beogradskog aerodroma otpust više od 22 miliona dolara duga koji je napravio avio-prevoznik Er Srbija.

Kako KRIK navodi, 30. decembra Vlada Srbije odlučila je da pomogne avio-kompaniji Er Srbija.

Ta pomoć, kako tvrdi KRIK, nanosi štetu beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ koji je u državnom vlasništvu i neće moći da naplati više od 2,3 milijarde dinara (22 miliona dolara) duga koji je „Er Srbija“ napravila.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh