Gradovi

Mali: Podrška za najstarije sugrađane

BEOGRAD – Grad Beograd će nastaviti da podržava najstarije sugrađane, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i najavio da će u narednih nekoliko nedelja biti otvoren Dom za stare na Zvezdari.

Bogatstvo jednog grada i društva ogleda se upravo u tome koliko brinemo o onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su naši najstariji sugrađani, rekao je Mali.

Oni su, kako je dodao, napravili ovaj grad i državu i „ovo je naš način da im kažemo hvala i da brinemo o njima“.

„Mi ćemo našim najstarijim sugrađanima izaći u susret. Otvaramo i Dom za stare i u Sopotu i u Barajevu, završavamo rekonstrukciju u Svetogorskoj“, istakao je Mali i najavio da će u sledećih nekoliko nedelja biti otvoren Dom za stare na Zvezdari.

Mali je to rekao prilikom obilaska punkta službe „Pomoć u kući“ gde je gerontodomaćicama koje brinu o najstarijim Beograđanima poručio da će Grad Beograd u potpunosti biti posvećen i njihovim potrebama.

„Ovo je način da vam kažemo jedno veliko hvala za plemeniti posao koji radite, za brigu o nasim najstarijim sugrađanima. U potpunosti ćemo biti posvećeni vašim potrebama“, poručio je Mali gerontodomaćicama kojima je čestitao osmi mart i podelio ruže.

Događaju su, između ostalih, prisustvovali i pomoćnici gradonačelnika Borko Milosavljević i Irena Vujović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Foto/ Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh