Gradovi

Mali: Svi građani dobiće vodovod i kanalizaciju

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio da je pred gradskom vlasti veliki posao – da u narednih 10 godina izgradi 1.600 kilometara vovodne i kanalizacione mreže, kako bi svi građani bili priključeni na te mreže.

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na sanaciji i adaptaciji elektroopreme kanalizaciono-crpne stanice „Karađorđev trg“, poručujući da je pred gradskom vlasti veliki posao – da u narednih 10 godina izgradi 1.600 kilometara vovodne i kanalizacione mreže, kako bi svi građani bili priključeni na te mreže.

„Ne plašimo se ovog izazova, ovo je nešto što građani očekuju od nas, 20 godina niko nije odgovarao na njihove zahteve. Narednih nekoliko godina nijedan građanin Beograda neće ostati bez vovodovodne i kanalizacione mreže“, istakao je Mali.

Gradonacelnik je kazao da će taj posao obuhvatiti rekonstrukciju i zamenu dotrajalih, azbestnih cevi, koje zbog temperatura pucaju i leti i zimi i da je taj posao već krenuo.

Mali je dodao da se crpna stanica u Zemunu prvi put rekonstruiše od 1972. godine i da je to deo od 37 miliona evra koje je vlast izdvojila samo za ovu godinu, kako bi bio pokrenut proces rekonstrukcije i izgradnje kanalizacione mreže u gradu.

Gradonačelnik je poručio i da je to samo deo investicija u poboljšanje inferastrukture, da se radi i na asfaltiranju, novim mostovima, Savskom amfiteatru, projektu „Beograd na vodi“, da se otvara devet privrednih zona…

„Radimo na svim aspketima koji će obezbediti nova radna mesta i bolji život“, rekao je Mali, dodajući da će vlast samo u Zemunu investirati 203 miliona evra u vodovod i kanalizaciju, što je nakon Palilule druga opština koja će dobiti najviše novca od grada.

Predsednik opštine Zemun u ostavci Dejan Matić rekao je da jedinstvena politika grada i gradskih opština dovodi do rezultata.

Prema njegovim rečima, započeti su radovi na kanalizaciji u Altini, očekuje se početak radova u Plavim horizontima, Batajnici.

„Vodimo računa o ravnomernom razvoju naše opštine, nastavljamo sa ovim i juče smo imali priliku da vidimo plan za narednih 10 godina kako da rešimo sve probleme i život građana prilagodimo 21. veku“, rekao je Matić.

Stanica u Zemunu je jedan od ključnih objekata Beogradskog kanalizacionog sistema, koji opslužuje veliki deo konzuma Zemuna i Novog Beograda.

Objekat je izgrađen i pušten u rad 1972. godine i služi za prepumpavanje atmosferskih i upotrebljenih voda sa pripadajućeg slivnog područja u reku Dunav.

Slivno područje za upotrebljene vode je oko 390 hektara, a za atmosferske oko 700 hektara.

Krajem 2015. godine započeti su pomenuti radovi na rekonstrukciji objekta, a ugovorena vrednost radova je oko 75 miliona dinara.

Preview

SINISA MALI

Slide

CRPNA STANICA

Slide

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

SINISA MALI

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh