Gradovi

Mali u obilasku nasipa Perilo u Zabrežju

Mali: Situacija u Obrenovcu pod kontrolom,nema mesta za panuku

BEOGRAD – Situacija u Obrenovcu je pod kontrolom, iako je nivo reka Kolubare i Peštan u porastu, one su i dalje u koritu i nema opasnosti od njihovog izlivanja, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom posete Obrenovca i obilaska nasipa Perilo na Zabrežju.

„Upravo ovaj nasip bilo je urušen zbog poplava, sa unutrašnje strane, mi smo to obnovili kao i sve nasipe i bedeme na teritoriji opštine Obrenovac, i sigurniji su i kvalitetniji nego što su nekada bili,“ rekao je Mali ističući da je u prethodnih godinu i po dana očišćeno 55 kilometara kanala i rečnih korita radi boljeg protoka.

Mali kaže da su pripadnici Vojske Srbije, policije, gradskog i opštinskog štaba za krizne situacije na terenu i da će reagovati po potrebi i dodaje da je preventivno pripremljeno 6.000 džakova.

„Trenutno stanje je povoljno i nema opasnosti. Dnevno pratimo razvoj situacije i gotovi smo da sa postojećim snagama i sredstvima pružimo pomoć narodu u zaštiti od eventualnog ugrožavanja,“ izjavio je potpukovnik Miroslav Stefanović, komandant Komande za razvoj Beogradske brigade.

On kaže da su svi krizni štabovi na vezi i da prate situaciju u celoj zemlji i da su spremni da reaguju u svakom trenutku u skladu sa razvojem situacije.

Na pitanje koji je trenutno najugroženiji kraj u Srbiji, prema podacima kriznih štabova s kojima je u kontaktu, Stefanović kaže da to centralna Srbija.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh