Gradovi

Maljković: Vučić ima ogromnu energiju, glasaću za njega

BEOGRAD – Jedan od najtrofejnijih košarkaških trenera Evrope svih vremena Božidar Maljković u intervjuu „Večernjim novostima“ najavio je da će na predstojećim izborima glasati za Aleksandra Vučića, zbog ogromne energije koju vidi kod njega, kao i zbog načina na koji je pomogao da se dvorana „Pionir“ nazove po čuvenom profesoru Aleksandru Nikoliću.

„Video sam ga u životu tri puta. Prvi put kada je bio u opoziciji, ručali smo u „Molijeru“ u Zmaj Jovinoj. Drugi put sam ga video na Konvenciji SNS, kad me je pozvao. Rekao sam mu, kad god me pozoveš ja ću da dođem, ovi pre tebe me nisu zvali. Treći put sam išao kod njega da ispravimo tu istorijsku nepravdu, gde je on fenomenalno reagovao da se „Pioniru“ dodeli ime Ace Nikolića. Kao što je napravio spomenik Pekiću, a oni pre njega nisu“, rekao je Maljković.

Na piitanje da li će učestvovati u kampanji SNS Maljković je rekao:

„On zna da meni ništa ne treba. On ne može ništa da mi da što ja nemam. Prema tome, to je odnos uvažavanja, ogromna radna energija koju vidim kod njega. I, zasada, neću učestvovati u kampanji, ali ću glasati na izborima za Vučića“.

Maljković je istakao da je velika stvar što je Hala sportova na Novom Beogradu dobila ime po Ranku Žeravici, stadion Crvene zvezde po Rajku Mitiću, a predložio da još neke legende dobiju takva priznanja, poput čuvenih vaterpolista Mirka Sandića i Zorana Jankovića.

„Odrastao sam u Šest kaplara, živeo sam u zgradi gde je s leve strane bio Mirko Sandić, a sa desne Zoran Janković. Te dve veličine moraju da dobiju nešto u Beogradu. Pristalica sam, kao i Francuzi, da se objektima daju imena po ljudima za njihovog života. Mnogo bi bolje bilo svim Beograđanima da se Terazije zovu Trg Novaka Đokovića“, istakao je Maljković.

Foto Tanjug/O. Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh