Gradovi

Marić: Evakuisano 39 osoba, situacija se stabilizuje

BEOGRAD – Od početka perioda obilnih padavina evakuisano je ukupno 39 osoba, novih evakuacija nema i situacija se kreće u pravcu smirivanja, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

On je podsetio da je vanredna situacija proglašena u Prokuplju, da u delu teritorije Sjenice još uvek je na snazi, i dodao da se situacija u Tutinu i Sjenici postepeno stabilizuje.

„Ono što je karakteristično i što mora da se zna – uglavnom u svim branjenim delovima, situacija je potpuno pod kontrolom. Mi pomažemo tamo gde su nebranjeni delovi, da se eventualno evakuišu ljudi, njihova imovina“, rekao je Marić za Pink.

On je dodao da je vanredna situacija proglašena u Prokuplju, da je u delu teritorije Sjenice još uvek na snazi, dok se situacija u Tutinu i Sjenici stabilizuje postepeno, nema novih evakuacija, ugroženih objekata, ide se u pravcu smirivanja, te da su dodatne snage upućene u Leskovac i Prokuplje,

„Posmatraće, biće na terenu, obilaziće potencijalno ugrožena domaćinstva, dok god ne dođe do prestanka padavina. Svi naši kapaciteti su na terenu, ispratićemo ovo do kraja“, rekao je Marić.

Što se tiče odrona i klizišta, to je, smatra Marić, neminovno kada su u pitanju ogromne količine padavina, navodeći da je palo skoro 80 litara kiše po kvadratnom metru na Kopaoniku, vrlo slično i u Vranju.

„To je velika kiša. Odroni su nešto što je uobičajeno i što se rešava u hodu. Tu su putarska preduzeća, tako da nema nekih većih zastoja, iti problema u ovom trenutku“, rekao je Marić.

Ponovio je da se nakon sledeće noći očekuje prestanak padavina i smirivanje situacije.

Foto Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh