Novosti online

Марс повлачи чоколадице и са тржишта Србије

Компанија Марс саопштила је данас да повлачи са тржишта Србије чоколадицу „сникерс” која је произведена у Холандији, због могућности присуства пластике у том производу.

Представништво те компаније у Београду је, у саопштењу достављеном Танјугу, навело да се са тржишта Србије повлачи искључиво производ „сникерс” у паковању од четири комада од по 50 грама.

Повлачење се, како се прецизира, односи само на артикал који је произведен у Холандији са наведеним роком употребе од 10.07.2016. до 15.02.2017. године, и бројем серије 550Ф2НЛД03. То паковање се, према саопштењу, искључиво може наћи на аеродрому у Duty Free радњи.

Амерички произвођач чоколаде Марс наложио је јуче повлачење чоколадица „марс” и „сникерс” из 55 земаља света, пошто је у једној од чоколадица, произведеној у Марсовој фабрици у Холандији, пронађен комадић пластике.

„Колико знамо, повлачење је наложено у 55 земаља. Опозивом су само обухваћени артикли произведени у Холандији”, изјавила је координаторка за корпоративно пословање Марса у Холандији, Елин Бијвелд.

Овакав потез Марса је уследио пошто је један купац пронашао црвени комадић пластике у чокаладици „сникерс”, 8. јануара у Немачкој.

После жалбе упућене Марсу, утврђено је да ово парче пластике потиче из Марсове фабрике у холандском граду Вегел и да је реч о заштитном поклопцу који учествује у процесу производње.

„Тренутно истражујемо шта се догодило, али не можемо бити сигурни да се црвени комадић пластике не налази и у другим нашим производима који су дошли са исте производне линије”, изјавила је Бијвелд.

Из тог разлога, Марс се, према њеним речима, одлучио на мере из предострожности и добровољни опозив, који ће важити за већину европских земаља, попут Холандије, Немачке, Француске и Британије.

„Опозив се такође односи и на земље попут Шри Ланке и Вијетнама, али не и на САД”, рекла је она.

Ово је први пут да је Марс морао да повуче производе из фабрике у Вегелу, која је отворена 1963. године и запошљава 1.200 људи, наводи Франс прес.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh