Gradovi

„MediGroup“ podržao Beogradski maraton

„MediGroup“ podržao Beogradski maraton

BEOGRAD – Partner Beogradskog maratona ove godine biće prvi zdravstveni sistem u Srbiji „MediGroup“, a saradnja podrazumeva preventivne preglede za učesnike u maratonu, polumaratonu i Trci zadovoljstva.

„MediGroup“ podseća da su preventivni pregledi preduslov za redovnu fizičku aktivnost, dobru formu i kvalitetan život, pa je zbog toga kreirao poseban paket „Čekiraj se“ kako bi se proverilo zdravlje uoči trke.

Načelnik internog odeljenja Opšte bolnice „MediGroup“ Prof. dr. Goran Rađen ističe značaj bavljenja sportom.

„Svedoci smo prave epidemije, pre svih kardiovaskularnih oboljenja, pa je zato neophodno proveriti svoje zdravlje. Hodanje i trčanje značajno doprinosi prevenciji oboljenja. Beogradski maraton je visoko kotiran u svetu i značajna promocija“, rekao je Rađen na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Zamenik generalnog sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefovski rekao je da će 30 medicinskih ekipa pokrivati Beogradski maraton.

„Drago mi je da nastavljamo višedecenijsku saradnju koliko brinemo o zdravlju učesnika. Veliko je zadovoljstvo videti da je Beogradski maraton sve brojniji i da će ove godine biti pokriven sa 30 ekipa medicinske službe. Želim uspešan maraton svima“, jasan je bio Stefovski.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić sa zadovoljstvom poručuje da je trka svake godine sve popularnija, što dokazuje broj učesnika.

„Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ove godine dao je podršku Beogradskom maratonu i to nam je najznačajni korak. Zdravlje je sledeći korak i uspeli smo da objedinimo zdravstveni sistem. Beogradski maraton je prva ulična trka koja je dobila bezbedonosni sertifikat i želimo još više da ga unapredimo“, zaključio je Nikolić.

Beogradski maraton, 29. po redu, održaće se 16. aprila.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh