Gradovi

Mediji: Posvađali se HDZ i Most zbog smene Radmana

ZAGREB – Parlamentarni odbor za informisanje i medije Hrvatskog sabora, na čijem dnevnom redu je trebalo da bude razrešenje direktora HRT-a Gorana Radmana, otkazana je dva minuta pre početka, javili su hrvatski mediji.

Zastupnik opozicionog SDP-a Nenad Stazić je novinarima rekao da ne zna zašto je sednica uopšte sazvana ni zašto je ovako naglo otkazana, ali je, kako je naveo, uveren da je došlo do nove svađe između Mosta i HDZ-a.

„Mislim da HDZ i Most ne moglu da se dogovore ko će staviti šapu na HRT“, rekao je Stazić.

Nadzorni odbor HRT-a pokrenuo je postupak razešenje Radmana s mesta ravnatelja HRT-a, a zbog nepoštivanja zaključaka o vođenju odvojenog HRT-ova računovodstva javnih i komercijalnih prihoda.

Radman za hrvatske medije nije želeo da omentariše njegovo razrešenje.

Antifašistička liga Hrvatske osudila je, kako kažu, izvesnu smenu generalnog direktora HRT-a i upozorila da je preuzimanje HRT u maniru državnih udara (osvojiti najpre institucije vlasti, s naglaskom na represivni aparat, potom medije) i s jasno artikulisanim revanšističkim „obrazloženjima“ tek početak drastičnih mera kojima će vladajuća koalicija, a zapravo HDZ, pod krinkom formalne demokratije otpočeti ubrzani proces ukidanja demokratije i sloboda u Hrvatskoj.

Foto Tanjug / video, skrinšot

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh