Gradovi

Medveđa bez struje, putevi u Jablaničkom okrugu prohodni

LESKOVAC – Sneg koji pada na području Medveđe doveo je do prekida na dalekovodu pa je veći deo tog mesta bez struje, a svi magistralni i lokalni putevi na području Jablničkog okruga su prohodni.

Predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić kazao je da sve raspoložive komunalne ekipe rade na čišćenju snega koji pada od juče.

„Na teritoriji Medveđe visina snega je od 30 centimetara u nižim delovima do 60 centimetara u planinskim zaseocima. Sneg i vetar su doveli do prekida na nekom delu dalekovoda između Medveđe i Lebana tako da je veći deo Medveđe bez struje“, rekao je Arsić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, ekipe elektrodistribucije su na terenu i pokušavaju da otklone kvar, a veliki problem predstavljaju mahalski putevi u planinskim selima duž administrativne linije sa Kosovom zbog nanosa snega.

„I tu smo angažovali dodatnu mehanizaciju“, kazao je Arsić.

Svi magistralni i lokalni putevi na području Jablničkog okruga su prohodni, a ugaženog snega i leda ima na kolovozu u planinskim područjima, rekao je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije Milorad Marjanović.

„Najviše ugaženog snega do pet centimetara ima na putevima ka Vlasinskom jezeru, Crnoj Travi i na području Medveđe, gde je visina snežnog pokrivača između 40 i 60 centimetara. Važno je da se putevi čiste, da se baca so i rizla i jedini mali problem je sa mahalskim putevima na planinama, jer u mnogima živi tek po nekoliko stanovnika“, dodao je.

On je naglasio da se prati situacija.

Na teritoriji Leskovca sneg koji je pao tokom prošle noći visine je oko 20 centimetara.

Ugaženog snega ima na putevima i na gradskim ulicama do dva centimetra, a putari zbog najavljenog pada temperature upozoravaju vozače da maksimalno budu oprezni tokom vožnje.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh