Gradovi

Medvedev: Nemoguće spolja uticati na američke izbore

MOSKVA – Premijer Rusije Dmitrij Medvedev rekao je danas u intervjuu za izraelsku televiziju da je nemoguće spolja uticati na predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsednik ruske vlade komentarisao je optužbe Zapada da je Rusija pokušala da pomogne republikanskom kandidatu Donaldu Trampu hakerskim napadima i prikupljanjem kompromitujućeg materijala o njegovoj protivnici iz Demokratske stranke Hilari Klinton.

„Mislim da je nemoguće da se utiče na ishod američkih izbora. Pre nekoliko dana predsednik Putin je ispravno rekao: ’Zar je Amerika banana-republika na koju može da se izvršiti pritisak i kaže – tamo će predsednik biti taj i taj‘?“, rekao je Medvedev, prenosi Sputnjik.

Na pitanje da li to znači da „Vikiliks“ ne dobija informacije od „igrača koje sponzoriše Rusija“, Medvedev je odgovorio da ne zna „čime se rukovode ljudi koji objavljuju takve materijale“.

„Danas može biti jedno, a sutra drugo. Svet je postao toliko transparentan da niko ne može potpuno da se sakrije. Potrebno je da to shvate svi koji koriste elektronsku komunikaciju“, istakao je Medvedev.

U Rusiji se „mirno“ odnose prema takvim optužbama, ali ih vide kao manifestaciju dvostrukih standarda. „Mi se prema tome odnosimo prilično mirno. Radi se o tome što je to pomalo čudno. Zašto? Iskreno rečeno, američka politička mašinerija je veoma moćna, ona se aktivno uključuje u političke procese koji se odvijaju na svim kontinentima i oni smatraju da je to sasvim normalno i moguće. To jest, oni imaju pravo na mnogo toga, a druge zemlje u tom smislu ništa ne smeju da učine“, rekao je ruski premijer, navodi Sputnjik.

Foto twitter@richryan55

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh