Gradovi

Medvedev uvodi štednju i otpušta da pomogne auto-sektoru

GORKI – Ruska vlada će morati znatno da smanji troškove, da ukine niz projekata i da smanji broj zaposlenih, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev na sastanku o implementaciji federalnog budžeta za 2016. godinu.

„Razmotrićemo troškove koji moraju biti smanjeni i donećemo odluku o tome koje projekte moramo napustiti ili odložiti. Naložio sam svim ministarstvima da naprave predloge o smanjenju troškova i broja zaposlenih“, rekao je Medvedev, a prenosi ruska agencija Tas.

On je, takođe, najavio da će vlada povećati obim pomoći za domaći automobilski sektor.

„Ako je ranije bilo planova za smanjenje pomoći automobilskom sektoru, to sada ne sme biti urađeno. Doneta je odluka ne samo da zadržimo postojeću pomoć, već i da je povećamo“, naveo je Medvedev.

Ruski premijer se osvrnuo i na sektor nafte i gasa, rekavši da bi bez obzira na ishod, udeo naftnog i gasnog sektora u izvozu i u budžetskim prihodima trebalo da bude smanjen.

„Moramo da smanjimo udeo naftnog i gasnog sektora u izvozu i u budžetskim prihodima bez obzira na razvoj situacije“, rekao je Medvedev, dodajući da drastična kretanja cena nafte predstavljaju ozbiljan rizik po performanse budžeta.

AP Photo/Ivan Sekretarev

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh