Gradovi

Mere bezbednosti oko Sidnejske opere

SIDNEJ – U okolini Sidnejske opere danas su preduzete mere bezbednosti zbog informacija koje su objavljene na društvenim mrežama, pri čemu je građanima bio zabranjen pristup prednjem delu luke dok policija nije saopštila da je ta zona bezbedna.

Oko zgrade Sidnejske opere podignute su metalne barijere, a policajci i bezbednosno osoblje nadzirali su tu oblast tokom sat i po koliko su mere bile na snazi, prenosi AFP.

Slične mere su preduzete u celoj luci u predgrađu Menli na severnoj obali Sidneja, koji je trajektom povezan sa Kružnim kejom gde se nalazi zgrada Opere.

„Posle informacija koje su se pojavile na društvenim medijima, policija je izvela operaciju u okolini Opere i Menliju kao meru preostrožnosti“, saopštila je policija Novog Južnog Velsa, dodavši da je policijska operacija okončana.

Policija nije iznela više detalja, a sidnejski „Dejli telegraf“ piše da je strahove izazvala pretnja u vezi sa izvesnim predmetom unutar Opere.

U januaru prošle godine je sumnjiv paket ostavljen na sidnejskom trajketu izazvao pokretanje sličnih mera, a kasnije se ispostavilo da se u paketu nalazila oprema za obuku koju koristi prevoznička kompanija, podseća francuska agencija.

http://www.freeimages.com/photo/opera-house-1503829

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh