Novosti online

Мигранти секу ограду на српско-мађарској граници

Мађарски медији извештавају о повећаном броју миграната ухваћених на мађарско-српској граници, а како преноси РТС, избеглице секу и руше жицану ограду и плаћају кријумчарима да их пребаце преко границе.

Дневни број миграната који је ухваћен у Мађарској у илегалном преласку мађарско-српске границе, како јавља РТС, јуче је први пут од Нове године прешао цифру од стотину.

Мађарска полиција јуче је привела 104 илегалца који су нелегално ушли у ту земљу.

За првих десет дана фебруара у Мађарској је ухваћено 522 илегална мигранта, а у јануару је 553 избеглице на нелегалан начин покушало да се домогне Европске уније преко те земље.

Због тога су дуж 175 километара мађарско-српске границе дуплиране полицијско-војне патроле, наводи РТС и додаје да све цешће границу са Србијом надлећу полицијски хеликоптери у потрази за илегалцима. Мадарски медији извештавају да су се мигранти вратили на мађарске границе.

Наводе да економски мигранти који не могу да уђу у Србију на граници са Македонијом плаћају кријумчарима да стигну до западног одредишта, као и да се све цешће бележе оштећења заштитне ограде на мађарско-српској граници јер је мигранти и кријумчари секу и руше.

Главни саветник за безбедност премијера Виктора Орбана, Ђерд Баконди, синоћ је на националној телевизији М1 проценио да це се на пролеце повецати притисак миграната.

„Мађарска је техничким, људским и правним ресурсима спремна да се суочи са мигрантским притиском”, рекао је Баконди за мађарску телевизију, а преноси РТС. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh