• Gradovi

  Mihajlović: Nije problem visina tunela, već kolovozna podloga

  BEOGRAD – Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović potvrdila je da su dva tunela na Koridoru 11 urađena loše zbog, kako kaže, korišćenja starih mašina dok je izvođačc nove mašine angažovao u Rusiji.

  „Preduzeće ‘Planum’ je loše uradilo dva tunela na auto-putu, a za ovaj posao će dobiti 60 miliona evra. Nisu krivi radnici već direktor Planuma koji je odlučio da u svojoj zemlji tunele radi sa starim mašinama, dok mu nove rade u Rusiji. To je nedopustivo“, rekla je Mihajlovićka za „Kurir“.

  Ministarka je objasnila da „nije problem visina tunela, već što je Planum, zbog korišćenja starih mašina loše uradio betonsku kolovoznu podlogu“.

  „Zato su naterani da dopreme novu mašinu koja to treba da popravi. Bukvalno će izbrusiti beton, skinuće centimetar, možda i centimetar podloge i poravnati kolovoz. Naravno, o svom trošku“, kaže ministarka.

  Mihajlovićeva kaže i da je napadaju, jer pokušava da spreči pljačku na koridorima u iznosu od nekoliko desetina miliona evra, koliko će, kako tvrdi, firme tražiti za završetak radova.

  Povodom informacija da će firme tražiti još nekoliko desetina miliona evra novca građana Srbije, ministarska je rekla istakla da neće dozvoliti da država potroši ni dinar više od onoga što piše u ugovoru i dodala da će zato „proveriti svaki zahtev i svaki dinar“.

  „Za sve radove na auto-putu nadležni su investitor „Koridori Srbije“ i izvođač radova „Azvirt“ iz Azerbejdžana, ali problem su napravili podizvoiđači. Sada tvrde da je Azvirt sam birao ove firme, ali istina je da su Koridori znali i kvalitet i reference svih i da su davali saglasnost.

  Vlada, premijer i ja niti imamo uvid u spiskove podizvođača niti možemo da se mešamo“, rekla je Mihajlović.

  Ona je istakla da je posao nadzora da kontrolise radove, ali ovde nije bilo nadzora gotovo tri godine, pa je investitor radio i nadzor.

  „I kada to kazem odmah odgovaraju da napadam Koridore jer sam htela da ih spojim s Putevima. Nemam nista protiv bilo koga. Gospodo, uradite posao kvalitetno u roku i nemojte da trazite dodatni novac, i nema poblema, a ne da godinu dana znate da su tuneli lose urađeni i da ćuitite“, rekla je Mihajlović.

  Srbija se vise neće vracati u doba Šešelja

  Mihajlović je ponovila da u SNS nije bilo razgovora o predsedničkom kandidatu, da njoj to niko nije ponudio, kao i da ne očekuje.

  Smatra da je za predsedničkog kandidata presudna podrška premijera i predsednika SNS Aleksandra Vučića, a od ostalih članica koalicije očekuje da podrže kandidata naprednjaka.

  „Ne znam šta više da kažem na to što me guraju za predsedničkog kandidata“, rekla je Mihajlović u intervjuu za Kurir, dodajući da joj to niko nije ponudio, niti to očekuje.

  Ona je na komentare da se nije oglašavala oko mogućnosti da Saša Janković bude kandidat odgovorila da je jedina u SNS koja je do sada javno rekla da neće glasati za Jankovića ako se kandiduje za predsednika Srbije.

  „Uvek ću podržati kandidata svoje stranke. Druge nisam čula na ovu temu“, prokomentarisala je ona.

  Na pitanje da li Vojislav Šešelj ima šanse da vodi državu, Mihajlović je odgovorila da je Srbija danas i Srbija iz doba Šešelja potpuno drugačija, i da je to danas moderna, razvijena, poštovana i otvorena zemlja.

  „Zar stvarno mislite da iko u Srbiji želi da se vrati u doba Šešelja, u vreme negovanja prostakluka, do zatvorenih granica, bede, sankcija, goriva u plastičnim flašama…“, upitala je Mihajlović, a zatim konstatovala:

  „Šešelj nema šanse, zato napada sve koji ga prozovu da pogleda u kalendar ili ogledalo“, rekla je Mihajlović.

  Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com