Gradovi

Mihajlović: Povlačimo Zakon zbog dodatnih konsultacija

BEOGRAD – Predlog zakona o ravnopravnosti žena i muškaraca biće povučen iz skupštinske procedure, najavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, navodeći da želi opšti konsenzus u društvu u vezi sa tim zakonom.

Mihajlović je, kako je saopšeno iz njenog kabineta, objasnila se zakon povlači iz procedure radi zbog dodatnih konsultacija sa delom nevladinog sektora, kao i posle dogovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Mihajlović je podsetila da je taj zakon, na kome se radilo više od godinu dana, jako značajan, jer pokriva sve segmente našeg društva.

„Upravo zbog toga ne želim da bilo ko u Srbiji bude protiv njega“, kaže Mihajlović.

Mihajlović, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, podseća da je taj zakon do sada dobio podršku velikog broja domaćih i međunarodnih organizacija, među kojima su Zaštitnik građana, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Poverenik za informacije od javnog značaja, Evropska komisija i drugi.

„Želim da u Srbiji imamo opšti konsenzus u društvu u vezi sa ovim zakonom. I zato ću u narednom periodu obaviti konsultacije sa organizacijama koje su izrazile određene sumnje kako bismo svi zajedno došli do najboljeg rešenja“, zaključila je Mihajlović.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh