Gradovi

Mihajlović: Prihvatam poziv DS da izađemo na imovinsku crtu

BEOGRAD – Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović poručila je danas Demokratskoj stranci da će sa zadovoljstvom prihvatiti njihovoj poziv da objavi svoju imovinsku kartu kako bi videli ko je koliko zaradio dok je na vlasti.

„Gospodo demokrate, sa velikim zadovoljstvom prihvatam vaš izazov da izađemo na crtu, na imovinsku crtu i da vidimo ko je koliko zaradio dok je na vlasti. Prihvatam vašu ponudu da objavim svoju imovinsku kartu. Samo, moja već nekoliko godina potpuno javno stoji na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, tako da svi mogu da je vide“, poručila je Mihajlovićeva.

„Samo, za razliku od Pajtića i svih u Pokrajinskom odboru DS, ja nijedan dinar od države nisam uzela. Ne primam platu u Vladi Srbije, jer 210.000 dinara mesečno zarađujem kao profesor ekonomije na Univerzitetu. Ne uzimam naknade ni od jedne funkcije na koju sam izabrana po funkciji ministra, već taj novac godinama ide u humanitarne svrhe“, poručila je ona.

Ona je još istakla da za razliku od Pajtića i funkcionera Pokrajinskog odbora DS, nije uzimala kredite od Razvojne banke Vojvodine koje posle nije, kao oni, mogla da vrati, ili, kao oni, nije htela da vrati.

„Za razliku od vas, ja nisam 16 godina upropaštavala Vojvodinu i oterala više od 10.000 građana u narodne kuhinje. Za razliku od vas, naša Vlada Srbije izgradila je gotovo 100 kilometara novog autoputa, dok su vaše Vlade gradile pet puta manje. Za razliku od vas, u vreme naše Vlade rekonstruisano je više od 120 kilometara pruga, dok vi niste popravili nijedan kilometar“, dodala je Mihajlović.

Ona je još navela da će građani na izborima oceniti kako je radila ona a kako su radile vojvođanske demokrate.

„Pozivam ih da ne veruju obećanjima, već samo rezultatima, pa kako bude, i vama i meni“, dodaje se u saopštenju potpredsednice SNS.

Vojvođanske demokrate su ranije danas saopštile da potpredsednica SNS,“drsko tvrdeći da je novac iz budžeta Vojvodine završio u privatnim džepovima“, zaboravlja da je predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin javno objavio svoju imovinsku kartu sa osnovom sticanja imovine, a to, kako ističu, nije učinio još nijedan funkcioner SNS.

Porajinski DS zato građane poziva da procene da li će verovati ministarki Zorani Mihajlović, koja je, prema njihovim mišljenju, „bez ikakvih rezultata“ ili „Fajnenšel tajmsu“, koji je Vojvodinu po treći put svrstao među 10 najatraktivnijih regiona u Evropi za privlačenje stranih investicija.

Foto Tanjug/S. Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh