Gradovi

Mihajlović: Žene da konačno budu ravnopravne

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da borba za jednaka prava žena predugo traje i, čestitajući sugrađankama praznik, poželela da od ovog 8. marta više ne moraju da podsećaju društvo da žele ekonomsku i političku ravnopravnost sa muškarcima.

„Želim Vam da se ovog 8. marta završi „Dan žena“, a da počne godina, dekada i stoleće žena kada će one pokazati svoju snagu. I kada će postati ravnopravne i poštovane“, navela je Mihajlovićeva koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost

Ona je podsetila da je prošlo je 105 godina od požara u tekstilnoj fabrici “Triangl širtrveist” u Njujorku kada je više od 140 žena nastradalo samo zato što tražile svoja prava, veće plate i zabranu dečjeg rada.

Njihovim žrtvama počela je borba sa tadašnjim lošim radnim uslovima za žene, a ta borba i danas traje samo pod velom neravnoravnosti žena u društvu i nejednakih šansi za njih i muškarce, navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

„Predugo traje ta borba. Danas, u 21. veku, kada se naše žene bore da pomire kapitalizam, tradiciju i moderno društvo, ovog 8. marta želim Vam da se borba konačno okonča. Želim da žene ne moraju više da se bore za nešto na šta imaju pravo, za nediskriminaciju i jednaka prava sa muškarcima,“ zaključila je ona.

Foto Tanjug, N. Jovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh