Gradovi

Miletić: Izbor Tačija bio bi najjači udarac za opoziciju

PRIŠTINA – Bivši potpredsednik kosovske skupštine Petar Miletić izjavio je danas da bi izbor Hašima Tačija za predsednika Kosova bio najjači udarac kosovskoj opoziciji i da će protesti početi da jenjavaju, a opozicija će pribeći drugoj taktici.

Ako Tači bude izabran za predsednika Kosova, mislim da će to biti najjači udarac ovim protestima i u tom slučaju oni više neće moći da izvedu ovoliki broj građana na ulice kao što je to bio slučaj do sada, rekao je Miletić.

Miletić je Tanjugu rekao da misli da će protesti, ako Tači bude izabran za predsednika, početi da jenjavaju ili će se od njih odustati, a da će opozicija pribeći nekoj drugoj taktici.

„Sadašnji protest je kulminacija onogo što je opozicija do sada radila, i unutar skupštine i van nje. Oni su svesni da će, ako ovih dana Hašim Tači bude izabran za predsednika Kosova, to biti siguran pokazatelj da će Vlada Kosova nastaviti da funkcioniše“, rekao je on.

Miletić je zaključio da će, ako opozicija uspe da spreče izbor Tačije, to značiti da su ispunili svoj cilj, koji je, bez obzira na sve proklamovane zahteve, u stvari raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu.

Foto Tanjug, E. Tahirović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh