Gradovi

Miloš Janković zahvalio na inicijativi da bude izabran za Zaštitnika gradjana

Vršilac funkcije zaštitnika gradjana Miloš Janković izrazio je danas veliku zahvalnost 61 organizaciji civilnog društva koje su uputile Skupštini Srbije, njenim nadležnim odborima i svim poslaničkim grupama inicijativu da bude izabran na funkciju Zaštitnika gradjana.

„Počastvovan sam što potpisnike inicijative čine eminenti stručnjaci, koji su svojim znanjem i dosadašnjim radom doprineli unapredjenju ljudskih prava u Srbiji. Posebno mi je zadovoljstvo što sam sa mnogima od njih dugi niz godina saradjivao u ostvarivanju tih ciljeva“, kazao je Janković.

On je rekao da inicijativu smatra potvrdom njegovog dosadašnjeg rada ali i ukupnih postignuća Zaštitnika gradjana.

Kuća ljudskih prava i više od 60 organizacija civilnog društva uputilo je ranije danas Skupštini Srbije, njenim nadležnim odborima i svim poslaničkim grupama inicijativu za izbor Miloša Jankovića na funkciju Zaštitnika gradjana.

Doskorašnji Zaštitnik gradjana Saša Janković je, zbog odluke da se kandiduje za predsednika Republike, 7. februara 2017. podneo Skupštini Srbije ostavku na tu funkciju i kao vršioca funkcije imenovao svog dugogodišnjeg zamenika Miloša Jankovića.

Skupština je ostavku Saše Jankovića konstatovala 21. aprila.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh