Gradovi

Ministar Crnoja postao kamen spoticanja koalicije na vlasti

ZAGREB – Nezavisna lista Most, koalicioni partner HDZ-a u novoj hrvatskoj vlasti traži bezuslovnou smenu ministra branitelja Miju Crnoju, piše zagrebački Jutarnji list.

Pozivajući se na izvor iz Mosta, list piše da predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko odugovlači s tom odlukom, ali da Most ne namerava da popusti.

„Oko Crnoje nema kompromisa. Most traži njegovu smenu jer se radi o osobi koja ima previše afera i nikako ne može obavljati ministarsku dužnost“, rekao je sagovornik Jutarnjeg.

Na pitanje što ako Karamarko ne popusti i odluči zadržati Crnoju, isti izvor kaže kratko:“Smeniće ga“.

Sugovornik iz Mosta kaže da je u vreme dogovora o kandidatima za ministre njima stiglo samo jedno upozorenje da Crnoja nije dobar kandidat, ali je to bilo putem Fejsbuka što se samo po sebi nije moglo uzeti kao razlog da se usprotive njegovoj kandidaturi, a Most, kako kaže, nema instrumente kojima bi mogao proveriti njegovu biografiju.

Dan nakon što je izvršena primopredaja u Ministarstvu branitelja o medijima su se pojavile razne afere vezane za ministra Crnoju koje, kako se navodi, nikako ne doprinose njegovoj poziciji, posebno nakon što je i pre nego što će biti imenovan najavio da će tražiti izradu registara „agresora i izdajnika“, sto je naišlo na žestoku osudu javnosti.

Deo medija objavio je da je Crnoja bio pritvoren u Remetincu zbog nasilništva, a u penziju je otišao sa 40 godina starosti iako je potpuno zdrav.

Vicepremijer Karamarko najavio je u utorak da će razgovarati s ministrom branitelja Mijom Crnojom o medijskim tvrdnjama da je prijavio lažnu adresu stanovanja i, ako je nešto pogrešio, sigurno će biti sankcioniran.

„Ne znam detaljno, razgovaraću s Crnojom. Vidim da se sada stvaraju problemi možda tamo gde ne bi trebalo. Ako je nešto pogrešio, sigurno da će biti sankcionirano, a ako nije, neće“, rekao je Karamarko, preneo je Index.hr.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh