Politika

Ministarka pravde obišla završne radove na SIV 2

BEOGRAD – Ministarka pravde Nela Kuburović obišla je danas završne radove na adaptaciji zgrade SIV 2 u Bulevaru Zorana Đinđića 104, gde će uskoro biti preseljeni krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo osnovno javno tužilaštvo, s obzirom na planirani početak radova na renoviranju „Palate pravde“.

Zajedno sa novom ministarkom radove su obišli i predsednica Prvog osnovnog suda u Beogradu Natalija Bobot i tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Ljubivoje Đorđević, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Prilikom obilaska zgrade, Kuburović se upoznala sa do sada izvršenim radovima na adaptaciji, koji teku planiranom dinamikom i koji će biti završeni u skladu sa zakazanim suđenjima, kako bi ročišta mogla neometano da budu nastavljena.

Radovi na adaptaciji zgrade SIV 2 su u završnoj fazi, budući da su prostorije okrečene, liftovi obnovljeni i da je u toku postavljanje podova i opremanje prostorija tehnikom i nameštajem.

Zgrada će biti prilagođena osobama sa invaliditetom, a rekonstrukcija podrazumeva i adaptaciju prostorija za potrebe pritvora.

Prvi osnovni sud će u adaptiranoj zgradi, koja je površine 3.600 metara kvadratnih, imati na raspolaganju 64 prostorije, a Prvo osnovno javno tužilaštvo 89, što predstavlja povećanje prostora za rad ovih institucija, napominje se u saospstenju.

Ministarka pravde je nakon obilaska zgrade SIV 2 obišla i zgradu u kojoj se nalazi građansko odeljenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu u Bulevaru Mihaila Pupina 16, a u koju će biti preseljeno i krivično odeljenje tog suda, zajedno sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Na internet prezentaciji Ministarstva pravde istaknute su nove adrese i početak rada pravosudnih organa, koji su bili smešteni u Palati pravde u Savskoj ulici.

Foto Tanjug/ S. Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh