Novosti online

Министарство: Постигнут договор, ФАП прекида штрајк

Министарство привреде и представници радника фабрике Фабрике аутомобила из Прибоја (ФАП) постигли су данас договор око кључних питања која су била повод за протест радника ове фабрике чиме су се стекли услови за прекид штрајка, саопштило је то министарство.

На састанку који је данас одржан у Министарству привреде постигнута је сагласност око смене руководства, могућности за остваривање социјалних програма и повезивање радног стажа, саопштено је из министарства.

Како се наводи, договoрени су даљи кораци и динамика којом ће се у наредном периоду тражити решење за ово предузеће и утврђено је да предузеће неће отићи у стечај до коначног решења његовог статуса.

Како се наводи, преноси Танјуг,, потпуна сагласност постигнута је и по питању утврђивања евентуалне кривичне одговорности лица која су у претходном периоду била задужена за пословање и управљање фабриком.

Радници ФАП-а започели су јуче штрајк глађу до испуњења захтева, очекујући да у фабрици остане да ради свих 650 радника, као и да им се исплате заостале зараде и да им се повеже стаж, рекао је за Танјуг председник штрајкачког одбора ФАП-а Мирослав Мршевић.

Синдикат: Део запослених ФАП-у замрзао штрајк

Део радника прибојског ФАП-а замрзли су штрајк, а председник Штрајкачког одбора Мирослав Мршевић је Танјугу рекао да ће та одлука бити коначна када је прихвате сви запослени.

Према његовим речима, радници ће о томе одлучивати сутра.

Он је оценио да су разговори с владом и превазилажењу стања у тој фабрици били „тешки и на ивици прекида”.

„Постигли смо договоре који не задовољавају ни једну, ни другу страну, али су максимум могућег у овом тренутку”, рекао је Мршевић.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh